lilagardiner

Alla inlägg den 7 juli 2015

Av Lisa - 7 juli 2015 07:14

Den heliga måndagen har passerat och vi välkomnar tisdag. Det sommargoa vädret som visade sig förra veckan känns nästan som ett minne blått. Tidvis visar sig solen, men vi vaknar inte längre upp till någon tropisk värme. Det är faktiskt lite synd, men kan inte få allt. Det lilla gjorde något iallafall. Och det var för en gångs skull väldigt skönt att ha en helg med strålande sol. Att den inte bara försvann för att Sveriges befolkning var ledig. Tackar solen!


I torsdags så var det cityfestivalen inne i stan. De hade fyllt hela hamntorget men olika attraktioner och matstånd för att under helgen ha olika shower med diverse artister. Vi var inte där så mycket, bara en stund i torsdag. Det var inte riktigt något speciellt, värmen var olidlig, så det var skönt att havsvindarna fläktade gött så mycket det gick. Men vi tog oss om inte annat en go' middag på stan. De hade ett thaistånd där de sålde olika wookrätter, och ingen av oss var sugen på att laga mat så det passade perfekt. Portionen var gigantisk, och Stoffe som är stor i maten åt det med ett nafs, medan jag kunde spara halva min låda för att kunna ha lunch dagen efter. Som sagt, det var väldigt gott, och värt pengarna för så mycket mat   


Efter jobb i fredags tog vi kosan upp mot mammsen och Stråvalla Camping. Även där hade den tropiska värmen slagit till. Man får vara försiktig i solen, men envis som man är så tror man inte solen tar, så igår när vi kom hem så vart kräftryggar och solseksem. You just gonna love it.. Jaja. Ska man vara fin får man lida pin. I lördags hämtade pappsen och Ann-Beth upp oss för att åka ner till Falkenberg och se årets uppsättning på Vallarnas Friluftsteater. Kanon dag vi hade tajmat, och det var tur att vi gick på den tidiga förställningen då den gav mest skugga. Den sena föreställningen fick sol hela kvällen lång. Hihi. Sen blev det middag på Björkängs vägkrog och lite presentutdelning, då jag fyller år under Japan resan. Vi fick även lite resekassa inväxlat i YEN, vilket togs emot tacksamt. På kvällen när vi kom tillbaka till campingen tog vi oss ett kvällsdopp. Tillochmed Stoffe badade. Haha. Riktigt skönt må jag säga. Uppfriskande om inte annt. Det blev ett och annat dopp under söndagen också för mig och mamma medans Stoffe var landkrabba. Jaja. Jag fick iallafall i honom en gång. Bättre än inget   

Vi styrde neråt söder runt 18 tiden på kvällen, och det kändes skönt att ha varit såpass länge med nära och kära. Vi hade inga tider att passa så det var bara att koppla av under dagen. Det var lite hjärtekrossande att säga hejdå på ett tag med tanke på Japanresan. Nu syns vi inte förän i augusti, och det brukar ju gå ett tag mellan våra träffar, men när vi ska åka bort så långt, så kändes det värre. Men men. Tur det bara är ett telefonsamtal iväg just nu. 


Strax ska jag bege mig till jobb. Gårdags kvällen spenderade jag med att sy fast diverse märken på våra scoutskjortor, så man känner att man kommer någonstans på "to-do"-listan. Kontingentsmärket är påsytt och det är synd att det är så litet på armen, men det funkar nog. Rosa och stiligt. 
Ikväll blir nog lite musik i Grytan vid Kärnan. Kul-i-juli börjar nämnligen och idag kommer Sonja Aldén. Nästa tisdag kommer Hasse Andersson. Perfekt avrundning innan avresa! Vi får hoppas det är gratis, för det är lite dåligt informerat med sådant tråkigt nog. Jaja. 


Ha en trevlig dag! Nu är det dags för jobb!

  

 


                

Ovido - Quiz & Flashcards