lilagardiner

Alla inlägg den 27 januari 2015

Av Lisa - 27 januari 2015 12:38

Helgen som gick försvann lika fort som den kom. Under lördag och söndag befann vi oss i Lund för att ta del av förträffen inför Japanresan i sommar. Det var många kända ansikten men desto fler okända ansikten. Efter den här sommaren kanske de okända inte är lika okända längre. Men det var äntligen skönt att höra att vi nu är inne på segeråret. Det där året som man har gått och längtat efter sen 2013. Jag kommer ihåg att jag anmälde mig strax efter att vi kom hem ifrån Canada. Så ja, september 2013. Och nu är 2015 här, och det är nog inte bara jag som väntar på dagen vi flyger iväg på ett fantastiskt stort äventyr. Japan av alla platser. Vad hände där? Jag kan inte riktigt säga att det landet har lockat förut, men nu är det en once in a lifetime tillfälle att åka på jamboree, med 30 000 andra scouter från hela världen till just Japan.


Den 19 juli avgår vårt flyg ifrån Kastrup. Sen väntar en nästan 15 timmars lång resa. Väl framme så har vi ett par dagar rundresa i Tokyo, innan uppsamlingen sker i Hiroshima och gemensam ingång till jamboreen som håller på i cirka 2,5 vecka. Efter det blir det ett par dagar rundresa till, för flyget hem avgår ifrån Osaka och vad passar då att besöka även den staden. Men det där med Bangkok då? Det ligger ju knappast i Japan? Jooooo. Det är ju så att vi mellanlandar i Bangkok på hemresan i 9 timmar (!!!!!!), och vi kommer då få gå ut från flygplatsen och se oss omkring. Jag har hört att det är väldigt billigt och mycket att shoppa där, så jag tackar ju absolut inte nej till shopping! Framförallt inte i Thailand.   Det kommer bli en mäktig resa. Så häftig på alla sätt! Och bland det bästa är nog att få dela detta med Stoffe. Skönt att åka iväg på "semester" tillsammans för en gångs skull.   


Så man kan säga att bloggen kommer att vara kvar. Ett bra tag framöver. Alla förberedelser inför resan kommer mer eller mindre snart börja, och då blir man som ett barn som väntar på julafton. Räknar ner dagarna till dan före dan. Det kommer gå fort. Fastligt fort. Men fram tills dess så får man allt gå och längta, men även drömma sig bort bland japanska skyltfönster, te-hus, berg och blommor.


Ha en fortsatt trevlig tisdag!

  


Lägerplatsen som är uppbyggd för just jamboreen     

Ovido - Quiz & Flashcards