lilagardiner

Alla inlägg den 8 maj 2016

Av Lisa - 8 maj 2016 19:20

#Scoutbakis så det står härliga till. Varken jag eller Stoffe kommer att klara av att hålla oss vakna någon längre stund ikväll. Ögonen faller sakta men säkert längre och längre ner, och jag har nog snart fått skriva om samma mening fem gånger för att det ska bli rättstavat.

Helgen har vi med andra ord spenderat på Sonnarp i Åsljunga på årets vårläger. Solen har varit våran bästa vän under alla fyra dagar och hem kom man idag med rosenröda kinder, sommarfräknar och en härlig ihållande bränna. Nätterna var dock inte lika härliga då torsdag-fredag natten bjöd på -5 grader under natten och frosten hade lagt sig på gräset. Resterande nätter var kyliga men fullt sovbara. Scouterna njöt av både solsken och aktiviteter medans vi ledare gjorde detsamma. Det värmer gott i hjärtat när scouterna har roligt och ser till att träffa en hel del nya kompisar. Det är precis så scoutlivet ska vara. Man kommer ihåg själv innan varje läger hur nervositeten smög sig på inför att träffa så många nya kompisar. Självklart både läskigt och roligt, men framförallt rofyllt.

Så ja, tröttheten kan man nog inte komma ifrån efter ett läger oavsett. Solen, nya intryck och kalla nätter tar ut sin rätt. Men det var de värt. Kan inget annat än att säga att scoutlivet är alldeles fantastiskt för att vara trött vissa stunder. När man väl är hemkommen så kommer tröttheten fram snabbare än vad man tror för under tiden finns det inte så mycket som heter trötthet. Man villl göra allt, man vill vara där och man kan ju faktiskt inte missa något.   

Sonnarp fylldes med cirka 900 scouter som skulle tillbringa 4 härliga dagar tillsammans. Aktiviteterna var blandade, maten var god och glädjen hos scouterna var enorm. Alla trivdes, minnena växte och hemlängtan var ett minne blott.

   

Annars då? Praktiken rullar på och det som var 10 veckor är nu bara 8 dagar. Vart tog tiden vägen? Endast 3 veckor kvar till examen och glädjen i kroppen sprider sig mer och mer. Att lämna skolbänken en ytterligare gång gör mig varm i hjärtat. Trots en riktig tuff vår så har allt gott galant. Det enda som är kvar att göra är att invänta betyg för praktikperioden, skriva rapport och redovisa muntligt praktiken för klassen de sista dagarna innan examen. Well, det ska väl inte vara så farligt egentligen. Dock är skrivandet inte så farligt, de är de muntliga framförandet jag helst skulle vilja skippa, men det är bara att bita i det sura äpplet och göra det. Snart är de ju över och framtiden lockar alla tänkbara utmaningar. Och det är jag inte rädd för alls. Men först: en härlig sommar med jobb på Klimat och härliga helger. Livet leker kan vi väl ändå säga.   


Med våra soliga dagar så sprider sig de fantastiska blommorna mer och mer. Det skånska guldet har blomstrat som aldrig förr och det är så underbart att se. De är nog de bästa med Skåne, de fantastiska rapsfälten som sprider sitt ljus på åkrarna. Jag ska försöka ta mig ut på fälten under kommande vecka och ta lite härliga bilder. Jag bjuder på en nyfärsk bild från dagen så länge.

   Nu räcker det för denna gången. Balkongen ska tömmas på sovsäckar och kläder innan läggdags. Det är nästan illa att man ska behöva lägga sig närmare åtta en söndag kväll. Men why not. Är man trött så är man trött    Vi har iallafall lyckats tvätta lägerpackningen och hållt oss uppe för tok för länge. Imorgon kommer nog bli en riktigt seg dag, men den ska vi nog överleva. Så godnatt och fortsatt trevlig sol-söndag!

  

 

Ovido - Quiz & Flashcards